Velkommen til Jobkurs

Savner du at være en del af en arbejdsplads? Som førtidspensionist har du muligheden for at få et job med løntilskud.

Her er et tilbud til dig, der har fået tilkendt en førtidspension, fordi du har nogle psykiske udfordringer, der forhindrer dig i at gå på arbejde. Nu har du mulighed for, at du kan få et job med løntilskud, uden der røres ved din førtidspension.

Kontakt Jobkurs

Første skridt er, at du i samarbejde med Jobkurs får afdækket, hvilket kompetencer du har, og hvordan de kan bruges på arbejdsmarkedet.

Det kan være, du har nogle kompetencer fra idrætsklubben, håndboldbanen, erhvervserfaring, uddannelse, som du kan bruge på arbejdsmarkedet.

Bliv klar til job

Først skridt er, at du får tilbudt en midlertidig arbejdsplads i en af Jobigens produktions- og serviceafdelinger. Typisk vil du være her i 3-6 måneder, mens du finjusterer dine personlige og faglige kompetencer. I takt med, at du udvikler dig, skrues der op for forventningerne til dig.

Dine kompetencer bliver understøttet af de arbejdsopgaver, du får, så de bliver tydeligere for både dig selv og din kommende arbejdsgiver. Du bruger også dit midlertidige job til at forstå, anerkende og arbejde med de udfordringer, som et job med løntilskud for førtidspensionister indebærer for dig. Det kan f.eks. være at lære at stå op, når vækkeuret ringer eller få mere selvtillid.

Du får støtte undervejs

Mens du arbejder på din midlertidige arbejdsplads, har du tæt dialog med din kontaktperson fra Jobkurs. I kan f.eks. tale om, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, og hvordan du passer godt på dig selv og dit helbred, når du arbejder.

Der er også tilbud om at være med til fyraftensmøder hos Jobkurs, og du kan til enhver tid kontakte Lene Lauritsen og Gert Larsen for råd og vejledning.

Videre til job

Mens du er ansat i den midlertidige stilling i Jobigen Produktion & Service, begynder du aktivt at søge efter et job med løntilskud. Når det rette job er fundet, aftaler du, arbejdsgiver og Jobkurs det praktiske, så du kan komme i gang. Du kan evt. også få råd fra din fagforening.

I samarbejde sørger vi for, at virksomheden kender til dine personlige udfordringer, så der kan tages de rigtige hensyn til dig. De første 4 uger foregår som virksomhedspraktik. Det er et krav, at der skal være et reelt job i virksomheden, når praktikken er slut.

Hvis du og arbejdsgiveren synes, at I passer godt sammen, begynder du dit job med løntilskud. De næste 6 måneder er du stadig tilknyttet Jobkurs. På den måde får du de bedste muligheder i din jobstart. I løbet af det halve år deltager du i gruppe- og fyraftensmøder, og arbejdsgiveren kan ligeledes søge råd og vejledning hos Jobkurs.

Kan jeg få plads?

Der er løbende optag på tilbuddet, men et begrænset antal pladser. Kontakt Jobkurs for at drøfte, om tilbuddet passer til dig.

Andre muligheder

Der er to andre veje, du kan gå, hvis dette tilbud ikke passer til dig.

  • Hvis du kender dine kompetencer og behov for skånehensyn og ved, hvilke jobs der matcher, kan du allerede efter en afklarende samtale med jobindsatsmedarbejderen fra Jobkurs begynde at søge job i en virksomhed. Du vil også her få tilbud om gruppesamtaler og kontakt med Jobkurs.
  • Den anden vej er for dig, der ikke er helt klar til et job med løntilskud for førtidspensionister. Du har måske brug for en længere periode end de 6 måneder til at få finjusteret dine kompetencer i et beskæftigelsesfagligt perspektiv. Her skal du efter samtalen med jobindsatsmedarbejderen kontakte Socialafdelingen og tale med en beskæftigelsesfaglig medarbejder. Så vil du blive henvist til beskyttet beskæftigelse.

Kontaktpersoner

Gert Michael Larsen

Beskæftigelsesfaglig medarbejder

Tlf: 87 87 45 85

Henrik William Eickhardt Hansen

Indsatsmedarbejder

Tlf: 87 87 45 56

Teamleder

Rikke Hebsgaard Poulsen

Nørremarken, Teamleder

Tlf: 87 87 45 47